ВЕСТИ

Разгледување на форумот од страна admin

АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА ФИНАЛНИОТ КООРДИНАТИВНА СРЕДБА - ДЕМИР КАПИЈА

Испратени од: admin 6 години, 11 месеци пред

Со голем успех во Демир Капија на 22 август, 2013 година на финалниот координативен состанок на партнерите на проектот ПС «CENET - Центар за туризам образование и вмрежување» (Центар за едукација и вмрежување во туризмот). Проектот се спроведува од страна на Комората на Флорина и на општина Демир Капија и финансиран од Европската територијална соработка Програмата "Грција - Македонија 2007-2013".

прочитајте повеќе / 1 коментар

АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА ЗАПОЗНАВАЊЕ ПАТУВАЊЕ

Испратени од: admin 6 години, 11 месеци пред

Со голем успех запечатени запознавање патувања за новинарите и тур-оператори неодамна се одржа во текот на периодот 16-21 август 2013 година, во рамките на Европската територијална соработка Програмата CENET. На патувањето беше организирана од страна на Комората на Флорина и на Општина Демир Капија.

прочитајте повеќе / 1 коментар

ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗАПОЗНАВАЊЕ ПАТУВАЊЕ ВО ЛЕРИН И ДЕМИР КАПИЈА

Испратени од: admin 7 години пред

Проектот ПС CENET финансиран од Европската програмата за прекугранична соработка "Грција - Македонија 2007-2013" , Комората Лерин страна на Грција и на Општина Демир Капија страна ФИРОМ се согласија да работат заедно за да се промовира заеднички туристички во двата региони.

прочитајте повеќе / 1 коментар

АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА 3 КООРДИНАТИВНА СРЕДБА - ЛЕРИН

Испратени од: admin 7 години, 1 месец пред

Со голем успех во Стопанската комора на Флорина, на 21 јуни, 2013 година 3 координативна средба на партнерите во проектот за прекугранична соработка « CENET - Центар за туризам образование и вмрежување » ( Центар за едукација и вмрежување во туризмот ). Проектот се спроведува од страна на Комората на Флорина и на општина Демир Капија и финансиран од Европската територијална соработка Програмата "Грција - Македонија 2007-2013 ".

прочитајте повеќе / 1 коментар

АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА 2-РИ КООРДИНАТИВНА СРЕДБА - ЛЕРИН

Испратени од: admin 7 години, 1 месец пред

Со голем успех на 2-ри координативна средба беше актуелизирано на партнерите на проектот во Комората на Флорина, на 21 јуни 2013 година во границата на ИПА-ПС проект «CENET» Проектот се спроведува од страна на Комората на Флорина и на општина Демир Капија и е ко-финансиран од Европската територијална соработка Програмата "Грција - ФИРОМ 2007 -. 2013"
За време на средбата, учесниците разговараа за напредокот на проектот и планираните идни активности до крајот на проектот кој е на крајот на јуни следната година. Партнерите се чувствува задоволен од напредокот досега и предложените мерки за да се постигне максимална корист и да се заврши проектот.
Од Комората на Лерин, претседателот Sapalidis Савас, заедно со многу членови учествуваа и технички консултант на проектот, г-дин Спирос Kanoyras од компанијата Diopsis Консалтинг ги поддржувале.

прочитајте повеќе / 1 коментар