ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗАПОЗНАВАЊЕ ПАТУВАЊЕ ВО ЛЕРИН И ДЕМИР КАПИЈА

Испратени од: admin 7 години пред

Проектот ПС CENET финансиран од Европската програмата за прекугранична соработка "Грција - Македонија 2007-2013" , Комората Лерин страна на Грција и на Општина Демир Капија страна ФИРОМ се согласија да работат заедно за да се промовира заеднички туристички во двата региони.

За оваа причина, на Комората организира Лерин, од петок од 16 до среда 21, април 2013 година , запознавање патувања ( Fam -патување ), со два дена турнеја на туристички атракции на префектурата Лерин и два дена , односно во општина Демир Капија и во која учествуваат над членовите на двата партнери , тројцата новинари од реномирани весници и списанија туристички интерес од Грција , Македонија и Русија.