АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА 3 КООРДИНАТИВНА СРЕДБА - ЛЕРИН

Испратени од: admin 7 години, 1 месец пред

Со голем успех во Стопанската комора на Флорина, на 21 јуни, 2013 година 3 координативна средба на партнерите во проектот за прекугранична соработка « CENET - Центар за туризам образование и вмрежување » ( Центар за едукација и вмрежување во туризмот ). Проектот се спроведува од страна на Комората на Флорина и на општина Демир Капија и финансиран од Европската територијална соработка Програмата "Грција - Македонија 2007-2013 ".

За време на средбата тие разговараа за напредокот на проектот и планира акции се додека неговото истекување на крајот на следниот август . Учесниците партнери се чувствува задоволен од напредокот досега и предложените мерки за да се постигне максимална корист и да се заврши проектот .

Во однос на Лерин учествуваа комора претседател г-дин Савас Sapalidis со Вториот заменик- претседател Џон Dyssimi и многу членови на Комората , придружуван од технички консултант на проектот, г-дин Спирос канури од компанијата Diopsis советување.