АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА 1-ВИ КООРДИНАТИВНА СРЕДБА - ДЕМИР КАПИЈА

Испратени од: admin 7 години, 5 месеци пред

Со голем успех во општина Демир Капија соседна Македонија, на 27 Февруари 2013 координирање на состанок на партнерите на проектот ПС « CENET - Центар за туризам образование и вмрежување » ( Центар за едукација и вмрежување во туризмот ). Проектот се спроведува од страна на Комората на Флорина и на општина Демир Капија и финансиран од Европската територијална соработка Програмата "Грција - Македонија 2007-2013 ".

За време на средбата тие разговараа за напредокот на проектот и планира акции се додека неговото истекување на крајот на јуни следната година. Учесниците партнери се чувствува задоволен од напредокот досега и предложените мерки за да се постигне максимална корист и да се заврши проектот .

Во однос на Лерин учествуваа комора претседател г-дин Савас Sapalidis со Вториот заменик- претседател Џон Dyssimi и член на советот г-дин Voulgaridou Џорџ , придружуван од технички консултант на проектот, г-дин Спирос канури од компанијата Diopsis советување.