АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА ЗАПОЗНАВАЊЕ ПАТУВАЊЕ

Испратени од: admin 6 години, 11 месеци пред

Со голем успех запечатени запознавање патувања за новинарите и тур-оператори неодамна се одржа во текот на периодот 16-21 август 2013 година, во рамките на Европската територијална соработка Програмата CENET. На патувањето беше организирана од страна на Комората на Флорина и на Општина Демир Капија.

CENET - финансираше проектот од Европската Унија , во врска со соработката во областа на туризмот и туристичката образование во пограничните области. Во програмата беа вклучени патувања на места на туристички интерес од двете страни на границата.

Во Лерин мисија имаше можност да ја посетите живописен Nymphaeum, да турнеја на Бегалец носи еколошки ARKTOYROS центар, го прават пловењето во Преспа, откривање на прекрасната природа и византиските испосници со единствена црковна карпестите слики, малите островски Свети Ахил, езерото село на рибарите и планински Агиос Германос важни византиска црква од 10 век . Дури и посети винарии Amyntaiou, пакување бибер и изложбен салон комора на Лерин. Гостопримството беше одличен и претседателот на Комората, г-дин Sapalidis но другите членови на одборот придружувани и се грижеше за потребите на мисијата. Г-дин Sapalidis дискусии имавме со него нашите изрази намера да го рестартирате постари разлика на округот во рамките на 10-те најдобри дестинации во Европа агро и калај extraversion преку активности и партнерства со општините во странство за промоција на туризмот предности округот.

За време на турнејата на регионот на Демир Капија, мисијата го посетија локалната винарии и музеи како што винаријата Стоби и Tikvah, Музејот на вкусови и видов реновирање на старата школа, каде што ќе биде домаќин на Центарот за туризам Обука и вмрежување.