АКТУЕЛИЗАЦИЈА НА 2-РИ СЕМИНАР ВО ЛЕРИН

Испратени од: admin 7 години, 1 месец пред

Голем успех запечатени на 2-ри семинар во Лерин кој се одржа неодамна помеѓу 21-23 јуни 2013 година. Семинарот беше организиран од страна на Домот на Лерин, во рамките на Европската програма за територијална соработка . CENET -што проектот е кофинансиран од Европската Унија - се однесува на туризмот соработка и обука на гранични региони. Се состои од два (2) семинари кои се одржаа во Лерин во периодот Април-Јуни 2013 година.

Предмет на овој семинар беше "Менаџмент на туристичка дестинација " и директори на двете проектни партнери учествуваше како приправници. Со оглед на високата вредност и корисност на придонеси и други процедури, локалните туристички и други агенти и новинари од двата региони беа поканети. Целта на овој семинар беше да се информираат и едуцираат учесниците на развојот на туризмот области на проектот « CENET » . По завршувањето на учесниците се стекнаа со јасна слика за туризам перспектива на нивните области и се способни да планираат и да се воспостави нов туристички производ и да се подобри било несоодветно практики.

Во програмата беа вклучени патувања на места на туристички интерес на соодветниот регион . Во Лерин , мисијата имаа можност да ги посетат
регионот на Преспа lakies откривање на убава природа, на малиот остров Свети Ахил, езерото село на рибарите и планинско село Агиос Германос , важно византиска црква од 10 век . Дури и посети винарии Amyntaiou , пакување бибер и изложбен салон на локални производи на Домот на Лерин и локалната археолошки музеи.

Гостопримството беше одличен и претседателот на Комората , г-дин Sapalidis но исто така и други членови на одборот придружувани и се грижеше за потребите на мисијата.