УНИЈАТА НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ЗАДРУГИ (ЕАС) AMYNTAIOU

Во 1954 година тој ја основал на Унијата на земјоделски задруги (ЕАС) Amyntaiou , кој се состои од 27 основни задруги , односно 2250 природните членови . Во 1959 година тој ја основал винаријата на ЕАС , како една од главните активности на Унијата. Следната година во 1960 доаѓа првиот црвено вино по успешно испитувања и експерименти на располагање во локалниот пазар и ... поминува во историјата. Многу следната година ( 1961 ) ја проширува пазарот надвор Amyndeo .
Од 1965 година , кој беше популарен retsina во нашата земја, НДП одлучи да се влезе во процесот на производство со задоволителни резултати.
Пет години подоцна, во 1971 година нова идеја е роден во винаријата : иднината е шампањ со текот на времето стекнување на земјата. Врз xinomavro го направи првиот напори за вино бело вино. Во есента 1990 година, првиот бело во Грција од Xinomavro шишиња и пуштен на слобода, додека во 1996 година уникатен квалитет на производот , исклучителни вкус и вкус се роди ". Избраните лозја "

eas_amyntaiou

Винаријата е отворена за посетители на ЕАС . За време на турнејата , посетителите можат да ја видите целата вино и флаширање области. На крајот на патот, посетителите можат да видат и местото каде стареење управувано од подобро жетви.

Конечно , постои дегустација соба , каде што посетителите можат да ги вкусите сите вината на винарската визба и монитор процедури вино DVD и подарок продавница , каде што посетителите можат да купат ретки вина.