СКИ ВИГЛАС

Преку магична возење, со поглед на зелен падините на планините и само 19 километри од Лерин, е организирана ски Виглас - Pissoderi на надморска височина од 1650 метри, каде што вратот се приклучи на планински масиви на Вернон и Varnounta.

Ски центарот има девет олимписки работи 13км вкупно служат сите категории на скијачи спортисти и е одобрен од страна на ФИС (Меѓународна ски федерација ). Падините се физички демаркирана со дрвја во пошумениот падини и на врвот на посетителите да се восхитувам на фантастични погледи на езера и Велика Мала Преспа.

Во ски планинарење работи - ски рај Виглас можат да се сместат гости во традиционален амбиент со модерни удобности, а кафуле и ресторан со традиционалните рецепти и пријатна атмосфера.

Извор: Општина Лерин