НАРОДНИ МУЗЕЈ

Во Неокласичната зграда на аголот на Александар и јас Karaviti сместени Фолклор Музејот на Лерин. Богатите експонати дека постојат многу фотографии и придружните текстови , овозможувајќи многу посетители да им пријде на реалноста изгубени. Посетителите следат патувањето во минатото преку музејски експонати , знаејќи традицијата , начин на живот , навики на жителите и историја на областа.

Музејот специјализира во пчеларството со собирање на артефакти, која е една од најважните кои постојат во Грција, додека интегриран наставните програми " Мелина ". Таа, исто така учествува во мрежа Фолклор Здружението на нашата област.