ВИНАРСКАТА ВИЗБА "MYLONA"

На платото Amindeon областа каде вина се произведени OPAP различни Xinomavro Amyntaiou Милонас Џон во 1990 година и засадени 14 хектари на винова лоза се одгледува сорта Xinomavro Amyntaiou . Лозовите насади се органски и расте со многу љубов и грижа, како и традиционалните начини на производство.

oinopoiha_mylona


Од овие лози произведени два вида на вино:
• црвени хемиско возраст во дабови буриња во визбата и приватни
• суво розе со импресивни сортен карактеристики Xinomavro .
Дури и дестилирана во традиционалните тенџере произведени ракија ракија анасон и без анасон.