ВИНАРСКАТА ВИЗБА "KARANIKA"

Вината произведени од Karanika различни Xinomavro. Винаријата Karanika има седум мали лозови насади во Amindeon вкупна површина од 40 хектари. Најстариот лозјето, над 80 години, се наоѓа во 1 милји Лаки-Vegora.
Производство на црвено, бело, розе вина и пенливи вина.

oinopoihs_karanika

Вино етикети на Karanika се:
XM Роуз
Тера Levea Роуз Каберне Xinomavro
Тера Levea нефилтриран
Тера Levea Каберне Xinomavro
Тера Levea Assyrtiko