ВИНАРСКАТА ВИЗБА "ПАВЛЕ"

Domaine Павле, позната во странство како " Винарија Пол - Kaga " , кој се наоѓа во Агиос Пантелејмон е најновата винарија во Amindeon . Завршен во октомври 2006 година и е опремена со најнова технологија во опрема од Италија. Објектите беа дизајнирани со високи стандарди за перформанси и квалитет.

kthma_pavlou


Лозовите насади на Domaine е органски одгледувани и износот на акр изнесува 600-800 кг / ха .
Сопствениците , Џорџ Павле, Василиј и Алекс Kangas Poultsini создаде винарија со цел да се произведуваат вина кои ги претставуваат наследство и најдобар квалитет што го разликува вински регион Amyntaiou . За оваа причина, на вина Domaine Павле " базирана пред се на локално различни Xinomavro .