ВИНАРСКАТА ВИЗБА "ГОСПОДИНОТ-GIANNH"

Винаријата Кир- Yianni СА се наоѓа во Агиос Пантелејмон се наоѓа во приватна парцела од 11 хектари. Креирано од Џон Boutari 90-тите , време кога се однесува Јанис Boutari најде плодна почва во лозјата област Amyntaiou имено , на северниот брег на езерото Vegoritidas , над селото Свети Пантелејмон во стариот винарија - дестилерија која што беше основана во средината на 70-тите години од страна на селаните.

kthma_kyrgianni


Посетителите на винаријата да турнеја на производствени простории , да се запознаат процесот на правење на вино и следење на посетители подземни аудиовизуелна продукција и однесување дегустации на производи на винаријата .