ВИНАРИЈА VEGORITIS

Vegoritis винарија основана во 2005 година од страна Боско Христос и Јанис Boutari е продолжение на друштво со ограничена одговорност кои го понесе со истото име и е создадена од страна на Џон Boutari 90-тите , време кога се однесува Јанис Boutari најде плодна почва во лозја област Amyntaiou имено , на северниот брег на езерото Vegoritidas , над селото Свети Пантелејмон во стариот винарија - дестилерија која беше основана во средината на 70-тите години од страна на селаните.

oinopoiha_vegoritis

Во 1999 година на местото беше целосно модернизирани во однос на објектите, тенкови и механичка опрема и создаде модерна винарија.

Заедно со брендирани вина Yianni СА , винарската визба произведува секојдневниот вина Vegoritis ЕУ наречен " добар" за пакување торба во кутија и " мелница " во шишиња 187 ml, 375 ml, 750 ml, произведени од грозје од нашите лозја и лозарите соработувал .
Во подрумот на винаријата дегустација соба дела и аудиовизуелни презентација на производство карактеристики на лозјето Amindeon и историјата, а презентација на производите на компанијата. Гости турнеја е можно и во рамките на производни области .