ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 2ΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναρτήθηκε από: admin πριν 7 χρόνια, 1 μήνας

Με μεγάλη επιτυχία σφραγίστηκε το 2ο σεμινάριο της Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατά το διάστημα 21 - 23 Ιουνίου 2013. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φλώρινας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας. Το έργο CENET -συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση- αφορά στην τουριστική συνεργασία και εκπαίδευση των διασυνοριακών περιοχών.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν η «Διαχείριση τουριστικού προορισμού» και συμμετείχαν ως καταρτιζόμενοι, στελέχη και των δύο εταίρων του έργου. Δεδομένης της υψηλής αξίας και χρησιμότητας των εισηγήσεων και των λοιπών διαδικασιών, προσκλήθηκαν τοπικοί τουριστικοί και άλλοι παράγοντες καθώς και δημοσιογράφοι των δύο περιοχών. Στόχος του σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση και κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών εφαρμογής του έργου «CENET» . Με την ολοκλήρωσή του οι συμμετάσχοντες απέκτησαν σαφή εικόνα των τουριστικών προοπτικών των περιοχών τους και θα μπορούν να σχεδιάζουν και  να καταρτίζουν ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν καθώς και να βελτιώνουν τυχόν λανθασμένες πρακτικές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ξεναγήσεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της οικείας περιοχής. Στη Φλώρινα η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή των Πρεσπών, ανακαλύπτοντας την πανέμορφη φύση, το μικρό νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, το παραλίμνιο χωριό των Ψαράδων και στο ορεινό Άγιος Γερμανός με την σημαντική βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα. Ακόμη, επισκέφτηκε οινοποιεία της περιοχής Αμυνταίου, συσκευαστήριο πιπεριάς, το εκθετήριο τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Φλώρινας καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία της περιοχής.

Η φιλοξενία ήταν άψογη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ συνόδεψαν και φρόντισαν για τις ανάγκες της αποστολής.