ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 1ΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Αναρτήθηκε από: admin πριν 7 χρόνια, 3 μήνες

Με μεγάλη επιτυχία σφραγίστηκε το 1ο σεμινάριο της Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατά το διάστημα 26 - 28 Απριλίου 2013. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φλώρινας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας. Το έργο CENET -συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση- αφορά στην τουριστική συνεργασία και εκπαίδευση των διασυνοριακών περιοχών.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν η «Ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος» και  συμμετείχαν ως καταρτιζόμενοι, στελέχη και των δύο εταίρων του έργου. Δεδομένης της υψηλής αξίας και χρησιμότητας των εισηγήσεων και των λοιπών διαδικασιών, προσκλήθηκαν τοπικοί τουριστικοί και άλλοι παράγοντες καθώς και δημοσιογράφοι των δύο περιοχών.

Στόχος του σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση και κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών εφαρμογής του έργου «CENET». Με την ολοκλήρωσή του οι συμμετάσχοντες απέκτησαν σαφή εικόνα των τουριστικών προοπτικών των περιοχών τους και θα μπορούν να σχεδιάζουν και να καταρτίζουν ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν καθώς και να βελτιώνουν τυχόν λανθασμένες πρακτικές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ξεναγήσεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της οικείας περιοχής. Στη Φλώρινα η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή του Νυμφαίου και το οποίο περιηγήθηκαν. Ακολούθησε ξενάγηση στο Κέντρο ενημέρωσης για την Αρκούδα (Νίκειος σχολή) και στο «Καταφύγιο της Αρκούδας» της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αρκτούρος».

Η φιλοξενία ήταν άψογη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ συνόδεψαν και φρόντισαν για τις ανάγκες της αποστολής.