ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CENET

Αναρτήθηκε από: admin πριν 7 χρόνια, 1 μήνας

Με μεγάλη επιτυχία σφραγίστηκε το Ταξίδι εξοικείωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατά το διάστημα 16 - 21 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας CENET. Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φλώρινας και το Δήμο Ντεμίρ Κάπιγια.

Το έργο CENET -συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση- αφορά στην τουριστική συνεργασία και τουριστική εκπαίδευση των διασυνοριακών περιοχών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και από τις δυο πλευρές των συνόρων.

Στη Φλώρινα η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το γραφικό Νυμφαίο, να ξεναγηθεί στο Καταφύγιο της αρκούδας του περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, να κάνει βαρκάδα στις Πρέσπες, ανακαλύπτοντας την πανέμορφη φύση αλλά και τα βυζαντινά ασκητάρια με τις μοναδικές εκκλησιαστικές βραχογραφίες, στο μικρό νησάκι του Άγιου Αχίλλειου, στο παραλίμνιο χωριό των Ψαράδων και στο ορεινό Άγιος Γερμανός με την σημαντική βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα. Ακόμη, επισκέφτηκε οινοποιεία της περιοχής Αμυνταίου, συσκευαστήριο πιπεριάς και το εκθετήριο τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Η φιλοξενία ήταν άψογη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ συνόδεψαν και φρόντισαν για τις ανάγκες της αποστολής. Ο κ. Σαπαλίδης σε συζητήσεις που είχαμε μαζί του μας εξέφρασε την πρόθεση του για επανεκκίνηση της παλαιότερης διάκρισης του νομού μέσα στους 10 καλύτερους αγροτουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και tηn εξωστρέφεια με την ανάληψη δράσεων και συνεργασιών με δήμους του εξωτερικού για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων του νομού.

Κατά την ξενάγηση στην περιοχή του Ντέμιρ Κάπιγια, η αποστολή επισκέφτηκε τοπικά οινοποιεία και μουσεία όπως το οινοποιείο του Στόμπι και του Τίκβες, το Μουσείο των Γεύσεων και είδε τις εργασίες ανακαίνισης του παλαιού σχολείου όπου θα φιλοξενηθεί το Κέντρο Τουριστικής Κατάρτισης και Δικτύωσης.