ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΥΛΩΝΑ

Στο οροπέδιο του Αμυνταίου στην περιοχή όπου παράγονται τα κρασιά ΟΠΑΠ της ποικιλίας Ξινόμαυρο Αμυνταίου ο Μυλωνάς Γιάννης το 1990 φύτεψε και καλλιεργεί 14 στρέμματα αμπέλι ποικιλίας Ξινόμαυρο Αμυνταίου. Τα αμπέλια είναι βιολογικές καλλιέργειες και καλλιεργούνται με πολύ μεράκι και φροντίδα, καθώς και με παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας.

oinopoiha_mylona


Από τα αμπέλια αυτά παράγονται δύο τύποι κρασιού:
• Ερυθρό Ξηρό παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια στο ιδιόκτητο κελάρι και
• Ροζέ Ξηρό με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Ξινόμαυρο.
Ακόμη με απόσταξη σε παραδοσιακό καζάνι παράγεται τσίπουρο με γλυκάνισο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.